:: NOVICA
2015-05-05 11:55:21

Zaposleni na mariborski občini: ustrahovanja in nemogoče razmere

»Pri rekonstrukciji Trubarjeve ulice je bil celoten razpis prirejen za Indrast, saj je to edino podjetje, ki lahko dela za občino. Zanimivo, da policija molči, pa ima preverjene informacije, ki so podkrepljene z dokumenti. Del dokumentacije je sicer uničil bivši direktor Žula, ki jo je sam zahteval od pristojne službe, in to pred sedmo uro, ko Alenke Tovornik še ni bilo v službo.Zato je bila revizija neuspešna, saj so del dokumentov skrili. Tudi elektronsko sporočilo Rasta Ferka, kjer mu nalagajo, da v razpisne pogoje doda certifikat za gradnjo asfalta, ki ga ima Nigrad edini v državi. Investicija je postala dražja od ostalih ponudnikov, to celo za več kot 155.000 evrov,« razlagajo.

Dodajajo, da je Indrast že na gradbišču, želja naj bi bila, da ulico asfaltira podjetje Williams iz Zgornje Hajdine, katerega lastnik je Viljam Gerečnik. Indrast naj bi jim že izdal naročilnico. »Gre za goljufijo in tatvino davkoplačevalskega denarja s strani podjetja Indrast, Žule in župana, ki je za vse vedel ter tudi zahteval, da se podjetju prekliče naročilnica.Poudarjamo, da nas na občini ustrahujejo, a ne mislimo odnehati,« so zapisali zaposleni. 

Zanima jih, zakaj je župan podpisal pogodbo za Trubarjevo, še preden je bil sprejet proračun. Svoje trditve so podkrepili z dejstvom, da je tamkajšnji vodja informatike po uničenju dokumentov vstopil v pisarno Tovornikove in kljub njeni odsotnosti z dvema moškima začel pregledovati računalnik. »Dejal nam je, da sta inšpektorja informacijske pooblaščenke, mi pa sumimo, da je bilo to načrtovano. Želeli so njen elektronski poštni predal in zbrisati sporni mail, ki ga je Žula pomotoma poslal Tovornikovi. Slednja naj bi bila zdaj zelo prestrašena, da se ji bodo maščevali ob reorganizaciji občinske uprave, saj je ugotovila tudi, da so ji večkrat brskali po računalniku oziroma v njeni pisarni. Županova svetovalka Simona Partlič ji je s partnerjem Sašom Pelkom, mestnim svetnikom, nastavila celo prisluškovalne naprave,« še pišejo.

Zaključili so, da naj bi o tovrstni zadevah vedel tudi zdajšnji direktor Bojan Babič, zato njegov stavek Tovornikovi, o katerem smo poročali, da naj se navadi hoditi po robu zakonitosti, veliko pove.

 Vir: Svet24.si  5.5.2015

:: DOGODKI
:: ANKETE
Nadaljevanje politike Kanglerja
Ali menite da gre Fištravec po Kanglerjevi poti?
:: LPR TV