:: NOVICA
2014-09-23 17:48:42

Zahteve in poziv mariborskega gospodarstva Miru Cerarju

Ob skorajšnjem obisku predsednika Vlade RS Mira Cerarja v Mariboru je potrebno sprejeti in podpisati zavezujoče obveze Vlade RS do Maribora in popraviti dolgoletne krivice, ki jih je bil Maribor deležen v preteklosti. Nujno je takoj popraviti vsaj 4 ključne krivice:

  1. 1.      Izplačati Mariboru in okoliškim občinam 66 MIO EUR pomoči, ki jih je sprejela vlada Alenke Bratušek (vendar nikoli realizirala).
  2. 2.      V rebalansu proračuna zagotoviti 600 MIO EUR kolikor je zahteva in potreba mariborskega gospodarstva (sprejeta na razvojni konferenci junija leta 2013 in soglasno potrjena na Mestnem svetu MOM).
  3. 3.      Takoj je potrebno prenesti sedež ustanove za črpanje EU sredstev v Maribor (vzhodni kohezijski regiji pripadajo sredstva iz proračuna EU za obdobje 2014-2020)
  4. 4.      Vlada naj zagotovi enakopravni položaj Maribora do Ljubljane (sprejme naj Zakon o mestnih občinah in podpre ustanovitev Štajerske pokrajine s sedežem v Mariboru).

V LPR smo zato naslovili pismo g. Miru Cerarju in ga pozvali naj zaveze, ki jih je odhajajoča vlada dala Mariboru in okoliškim občinam (vendar nikoli realizirala) realizira in »popravi krivice« storjene Mariboru.

Z zaskrbljenostjo ugotavljamo, da je do Maribora in regije bolj prijazna sosedna Avstrija, ki več tisočim našim občanom nudi vsakodnevni kruh, kot pa matična država oziroma Ljubljana. Slednja nas bolj kot ne vsa leta zgolj izčrpava. Še več. Mariborčane, ki so si bili prisiljeni poiskati delo onstran meje, celo dvojno obdavčuje!

V Mariboru moramo prenehati z razprtijami in končno »stopiti skupaj« ter zahtevati od Vlade RS to, kar nam pripada, kot enakopravnim državljanom in davkoplačevalcem!

Zato vse županske kandidate v Mariboru javno pozivamo, da se pobudi pridružijo. Samo skupaj lahko dosežemo, da se bo Maribor z okolico, v Ljubljani obravnaval z dolžnim spoštovanjem in zavedanjem, da nismo tretjerazredni državljani in da za stvari, ki nam pripadajo ne mislimo več prositi! 

Lista za pravičnost in razvoj

 

:: DOGODKI
:: ANKETE
Nadaljevanje politike Kanglerja
Ali menite da gre Fištravec po Kanglerjevi poti?
:: LPR TV