:: NOVICA
2014-08-22 08:37:20

Vodja volilnega štaba Fištravca, kupec lutk visečih na mostu!

Spletni portal politikis.si je objavil informacijo, kdo je kupec lutk, ki so visele na Dravskem mostu. Spomnimo: grozljive viseče lutke so neznanci v začetku januarja 2013 (dva meseca pred nadomestnimi županskimi volitvami!) obesili z Glavnega mostu čez Dravo v Mariboru v opozorilo nekaterim mestnim svetnikom. To se je dogajalo tik pred napovedano 5. Mariborsko vstajo pred stavbo Mestne občine Maribor, kjer so protestniki pod geslom Pometimo jih vun! zahtevali odstop mestnih svetnikov. Lutkam so nadeli obraze mariborskega mestnega svetnika SDS in takratnega podžupana Tomaža Kanclerja, takratne direktorice mestne uprave Milice Simonič Steiner, mestne svetnice Županove liste in takratne podžupanje Astrid Bah ter mestnega svetnika Liste za pravičnost in razvojStojana Auerja.

Napihljive plastične lutke so nato čez dober dan že odstranili, a mariborska in siceršnja slovenska javnost je bila nad takšnim ekstremistično sovražnim dejanjem zgrožena in osupla. Takrat se je oglasil celo takrat novopečeni predsednik države Borut Pahor in tovrstno početje označil za nesprejemljivo. Policija je bila tedaj o dogodku obveščena in si je kraj tudi ogledala, ni pa v dogodku zaznala znakov kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Politikis.si pa danes ekskluzivno razkriva, kdo je nabavil te lutke, ki so jih potem obesili na Dravski most. Kupec lutk je bil nihče drug kot Darko Berlič, sicer vodja volilnega štaba aktualnega (nadomestnega) mariborskega županaAndreja Fištravca, ki mu misli volilno kampanjo voditi tudi letos, sicer pa ves čas Fištravčev tesni sodelavec. Darko Berlič je lutke kupil kar s svojo kreditno kartico, kar so ugotovili tudi mariborski kriminalisti. Berlič se sicer zadnja tri leta preživlja preko svojega s.p.-ja, kjer se ukvarja s “produkcijo filmov, video filmov in televizijskih oddaj”.

Toliko o Fištravčevem volilnem štabu!

:: DOGODKI
:: ANKETE
Nadaljevanje politike Kanglerja
Ali menite da gre Fištravec po Kanglerjevi poti?
:: LPR TV